Üldinfo

Toimumise kuupäev:
27.10.2011
Registreerimise lõpp:
17.10.2011
Asukoht:
Clarion Hotel Euroopa (Paadi 5, Tallinn)
Hind: Liitu sooduspakkumistega
128.00 € + km

Rootsi töötervishoiuarst ja organisatsioonikonsultant Mart Jürisoo õpetab, kuidas ära tunda tööstressi seisundit, keda see kõige enam ohustab ja mida peab läbipõlemise vältimiseks tegema. Kuidas toime tulla tööstressi ning läbipõlemisega isiklikul, sotsiaalsel ja organisatoorsel tasemel. Näpunäited saab ka töötajaid läbipõletava organisatsiooni tipp- ja keskastmejuht.

Tööstress ja läbipõlemine on tänapäeva töökohas üks suurmaid probleeme, mis põhjustab nii inimlikke kannatusi kui toob kaasa suuri kulutusi organisatsioonile kaadri voolavuse, langenud tööefektiivsuse ja puudutud töötundide näol. Seda kinnitab ka Saar-Polli uurimus, mille järgi kogevad kord aastas stressi vähemalt 87% Eesti tööealistest inimestest.

Mart Jürisoo on kirjutanud raamatu „Burnout” ning oma töökogemuste ning laiapõhjaliste teadmistega on ta parim spetsialist, kes oskab anda häid nõuandeid stressist hoidumiseks.

Programm

09:30 - 10:00

Registreerumine ja hommikukohv koos suupistetega

10:00 - 11:30

Koolituse I osa

  • Mart Jürisoo

    Organisatsioonikonsultant ja töökeskkonna arst Rootsist


Mart Jürisoo

organisatsioonikonsultant ja töökeskkonna arst Rootsist

Koolituse I osas arutletakse stressi ja läbipõlemise tekkepõhjuste üle. Tähelepanu all on stressirohked elukutsed, nõuandeid jagatakse stressi ja läbipõlemise äratundmiseks ning vältimiseks. Lisaks arutletakse individuaalsete faktorite mõju läbipõlemisele ning selgub, miks tipp- ja keskastmejuhtidel on suurem tõenäosus langeda stressi.
Koolitusel käsitletakse lähemalt ka tööstressi ja läbipõlemisohu vähendamist organisatsioonis ning otsitakse vastust küsimusele, mida teha läbipõlemisohus oleva organisatsiooniga.

12:00 - 13:00

Lõunapaus

13:00 - 14:30

Koolituse II osa

Koolituse II osa keskendub sisulisematele teemadele, kus käsitletakse marshmallow organisatsiooni olemust.  Terminit marshmellow, ehk inglise keeles vahukommi, kasutatakse illustreerimaks magusust, pehmust ja venivust. Tutvustatakse ka tervisliku organisatsiooni tunnuseid. Otsitakse vastuseid küsimustele, kuidas vähendada läbipõlemist nii isiklikul, sotsiaalsel kui organisatsioonilisel tasandil. Mis iseloomustab stressis kolleegi ning kuidas teda aidata; mida saab tipp- ja keskastmejuht teha organisatsiooni läbipõlemise vältimiseks.

14:30 - 14:45

Kohvipaus

14:45 - 16:00

Praktiline tegevus

Praktiline tegevus: individuaalsete stressireaktsioonide kaardistamine ja analüüs. Organisatsiooni kaardistamine marshmallow-meetodil.
Isiklike läbipõlemisfaktorite kaardistamine ja analüüs.
Erinevate stressisituatsioonide läbimängimine pingeolukordade äratundmiseks.

Lisainformatsioon

Sündmuse tüüp:
Koolitus
Toitlustus:
Ei