Üldinfo

Toimumise kuupäev:
26.08.2015
Registreerimise lõpp:
24.08.2015
Asukoht:
Radisson Blu Hotel Olümpia (Liivalaia 33, Tallinn)
Hind: Liitu sooduspakkumistega
118 € + km

Kõikidel avaliku sektori organisatsioonidel on kohustus andmekogudes olevaid andmeid avaldada. Avaandmed loovad oskuslikul kasutamisel nii avaliku- kui ka erasektori organisatsioonidele uut lisaväärtust, toetavad nende arengut ning suurendavad riigi läbipaistvust.

Hommikuseminari eesmärk on anda osalejatele põhjalikud teadmised sellest, mis on avaandmed – selgitame lahti mõiste ja selle sisu. Räägime, kuidas avaandmeid praktikas kasutada, mis kasu saab sellest avalik sektor, milliseid andmeid peab ja milliseid ei tohi avalikustada ning mis on andmete avalikustamisega seotud riskid ja kitsaskohad.

Seminari viib läbi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakonna juhataja Aet Rahe.

Kogu seminari vältel on võimalik nautida erinevaid jooke ning suupisteid!

Programm

09:40 - 10:00

Registreerimine

10:00 - 12:00

Avaandmed

  • Aet Rahe

    Aet Rahe

    Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakond, osakonnajuhataja

  • Mis on avaandmed ning milliseid andmeid tuleb avaldada?
  • Avaandmete portaali tutvustus
  • Milline kasu on avaandmetest nii avalikule- kui ka erasektorile?
  • Millised on andmete avaldamisega seotud riskid?
  • Andmete litsentseerimise põhimõtted
  • Millised nõuded tulevad andmete avaldamisele regulatsioonidest?
  • Milliseid andmeid ei tohi avaldada?
  • Mida tähendab avaandmete masinloetavus ning 3- ja 4- tärni formaat?
  • Esilekerkinud probleemid ning takistused seoses andmete avaldamisega

Lisainformatsioon

Sündmuse tüüp:
Seminar
Lektorite arv:
1
Sihtrühm:
Avaliku sektori esindajad ning teised teemast huvitatud.
Loobumistingimused:
Kirjalikul teavitamisel 100% maksumusest kuni 04.08.2015; 50% maksumusest ajavahemikul 05.08 – 18.08.2015. Kui loobutakse hiljem kui 18.08.2015 osavõtutasu ei tagastata ning arve kuulub tasumisele.
Projektijuht:
Piret Lauk, koolituste ja konverentside projektijuht
Toitlustus:
Jah